Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie to fajna propozycja obiadowa. Wrzucamy do piekarnika i mamy czas dla gości.
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1002
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1233
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 64
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 53
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1002
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1233
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 64
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 53
Składniki
Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę obrać potem umyć i pokroić ją w plastry. Do wymieszania marynaty przygotować słoik z zakrętką. Do słoika dodać wszystkie składniki marynaty, zakręcić słoik i energicznie potrząsając wymieszać marynatę do pałek. Otworzyć słoik, każdą pałkę zanurzyć w marynacie w słoiku i układać je w blaszce do pieczenia. Pozostałą marynatę wylać na pałki i ułożyć na nich plastry cebuli. Blachę z pałkami przykryć folią aluminiową i wstawić blachę na noc do lodówki. Następnego dnia blachę z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pałki przez 60-70 minut w zależności od piekarnika. Podawać z dowolnymi dodatkami.