Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie to fajna propozycja obiadowa. Wrzucamy do piekarnika i mamy czas dla gości.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę obrać potem umyć i pokroić ją w plastry. Do wymieszania marynaty przygotować słoik z zakrętką. Do słoika dodać wszystkie składniki marynaty, zakręcić słoik i energicznie potrząsając wymieszać marynatę do pałek. Otworzyć słoik, każdą pałkę zanurzyć w marynacie w słoiku i układać je w blaszce do pieczenia. Pozostałą marynatę wylać na pałki i ułożyć na nich plastry cebuli. Blachę z pałkami przykryć folią aluminiową i wstawić blachę na noc do lodówki. Następnego dnia blachę z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pałki przez 60-70 minut w zależności od piekarnika. Podawać z dowolnymi dodatkami.