Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie to fajna propozycja obiadowa. Wrzucamy do piekarnika i mamy czas dla gości.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 227
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 56
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12254
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 213
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 227
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 56
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12254
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 213
Składniki
Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę obrać potem umyć i pokroić ją w plastry. Do wymieszania marynaty przygotować słoik z zakrętką. Do słoika dodać wszystkie składniki marynaty, zakręcić słoik i energicznie potrząsając wymieszać marynatę do pałek. Otworzyć słoik, każdą pałkę zanurzyć w marynacie w słoiku i układać je w blaszce do pieczenia. Pozostałą marynatę wylać na pałki i ułożyć na nich plastry cebuli. Blachę z pałkami przykryć folią aluminiową i wstawić blachę na noc do lodówki. Następnego dnia blachę z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pałki przez 60-70 minut w zależności od piekarnika. Podawać z dowolnymi dodatkami.