Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie to fajna propozycja obiadowa. Wrzucamy do piekarnika i mamy czas dla gości.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1027
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 575
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1027
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 575
Składniki
Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę obrać potem umyć i pokroić ją w plastry. Do wymieszania marynaty przygotować słoik z zakrętką. Do słoika dodać wszystkie składniki marynaty, zakręcić słoik i energicznie potrząsając wymieszać marynatę do pałek. Otworzyć słoik, każdą pałkę zanurzyć w marynacie w słoiku i układać je w blaszce do pieczenia. Pozostałą marynatę wylać na pałki i ułożyć na nich plastry cebuli. Blachę z pałkami przykryć folią aluminiową i wstawić blachę na noc do lodówki. Następnego dnia blachę z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pałki przez 60-70 minut w zależności od piekarnika. Podawać z dowolnymi dodatkami.