Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka pieczone na kapuście kiszonej
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6959
Polecam.
Odsłon: 110
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5260
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2378
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6959
Polecam.
Odsłon: 110
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5260
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2378
Składniki
Oczyszczone i wysuszone pałki natrzeć przyprawami. U mnie łyżka soli, płaska łyżeczka pieprzu i pełna łyżeczka słodkiej papryki. Włożyć do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie na patelni na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w pióra lub kostkę. Dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody. Doprawić solą. Całość zalać wodą lub bulionem, dodać koncentrat i wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną kapustę kiszoną. Kapusty wcześniej nie gotujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy ok. 10-15 minut i zdejmujemy z ognia. Kapustę przekładamy do do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy kurczaka. Wierzch mięsa smarujemy olejem. Pieczemy ok. 60 minut w zależności od wielkości mięsa bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 15 minut posmarować mieszanką wodą z solą, dzięki temu uzyskamy chrupiącą skorupkę na kurczaku. Smacznego!