Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka pieczone na kapuście kiszonej
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Oczyszczone i wysuszone pałki natrzeć przyprawami. U mnie łyżka soli, płaska łyżeczka pieprzu i pełna łyżeczka słodkiej papryki. Włożyć do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie na patelni na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w pióra lub kostkę. Dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody. Doprawić solą. Całość zalać wodą lub bulionem, dodać koncentrat i wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną kapustę kiszoną. Kapusty wcześniej nie gotujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy ok. 10-15 minut i zdejmujemy z ognia. Kapustę przekładamy do do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy kurczaka. Wierzch mięsa smarujemy olejem. Pieczemy ok. 60 minut w zależności od wielkości mięsa bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 15 minut posmarować mieszanką wodą z solą, dzięki temu uzyskamy chrupiącą skorupkę na kurczaku. Smacznego!