Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka pieczone na kapuście kiszonej
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18378
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 829
Rozpływająca się w ustach przekąska.
Odsłon: 247
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18378
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 829
Rozpływająca się w ustach przekąska.
Odsłon: 247
Składniki
Oczyszczone i wysuszone pałki natrzeć przyprawami. U mnie łyżka soli, płaska łyżeczka pieprzu i pełna łyżeczka słodkiej papryki. Włożyć do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie na patelni na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w pióra lub kostkę. Dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody. Doprawić solą. Całość zalać wodą lub bulionem, dodać koncentrat i wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną kapustę kiszoną. Kapusty wcześniej nie gotujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy ok. 10-15 minut i zdejmujemy z ognia. Kapustę przekładamy do do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy kurczaka. Wierzch mięsa smarujemy olejem. Pieczemy ok. 60 minut w zależności od wielkości mięsa bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 15 minut posmarować mieszanką wodą z solą, dzięki temu uzyskamy chrupiącą skorupkę na kurczaku. Smacznego!