Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2748
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2748
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3228
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy.
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty połączyć, marynatę trzeba spróbować i dobrać odpowiednie pod siebie ilości przypraw.
Pałki z kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny, najlepiej na noc.
Następnie mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pałki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, góra-dół, przez ok 40-45 minut – do miękkości mięsa (w połowie czasu pieczenia obróć skrzydełka na drugą stronę). Podajemy z ulubionymi dodatkami.