Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2077
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1230
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 42
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 51
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 30
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2077
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1230
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 42
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 51
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 30
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy.
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty połączyć, marynatę trzeba spróbować i dobrać odpowiednie pod siebie ilości przypraw.
Pałki z kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny, najlepiej na noc.
Następnie mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pałki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, góra-dół, przez ok 40-45 minut – do miękkości mięsa (w połowie czasu pieczenia obróć skrzydełka na drugą stronę). Podajemy z ulubionymi dodatkami.