Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie można przygotować także skrzydełka czy udka. Tak przygotowanego kurczaka można podawać samodzielnie, jako przegryzkę. Może też być głównym elementem dania np. z zapiekanymi w piekarniku ziemniaczkami (można je przygotować jednocześnie z kurczakiem).
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2357
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4308
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2357
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4308
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74375
Składniki
Pałki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. W jednej misce umieszczamy składniki marynaty, mieszamy je razem. Pałki obtaczamy kolejno w marynacie i układamy razem w drugiej misce. Polewamy resztą marynaty. Obtoczone w marynacie mięso przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Mięso najlepiej jest marynować wieczorem i zostawić w lodówce na całą noc. Następnego dnia można już rozpocząć pieczenie. Pałki przekładamy do rękawa do pieczenia i układamy na blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200stopni i wstawiamy do niego mięso. Pieczemy około 40-45 minut. Pod koniec pieczenia, rozcinamy rękaw i zapiekamy mięsko, aby było chrupiące i złociste.
Polecam