Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam jeszcze sporo rekina w zamrażarce i trochę mozzarelli ,więc postanowiliśmy spożytkować ,to co mamy akurat pod ręką. Paluszki wyszły bardzo smaczne i soczyste.
Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.
Dziś sobota więc się kręci robota, miałam ugotować zupkę z botwinki ale że wc...
Odsłon: 9764
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 316
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 170
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 316
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 170
Składniki
Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 100
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 79