Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam jeszcze sporo rekina w zamrażarce i trochę mozzarelli ,więc postanowiliśmy spożytkować ,to co mamy akurat pod ręką. Paluszki wyszły bardzo smaczne i soczyste.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Składniki
Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.