Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki rybne zapiekane z kurkami w śmietanie.

Paluszki rybne zapiekane z kurkami w śmietanie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 445

Dodano:

Odsłon: 108

Uwielbiam zapiekane rybki i kurki w śmietanie postanowiłam to połączyć i wyszło całkiem niezłe danie.Jako dodatek proponuję ziemniaczki z koperkiem.

Składniki

  • paluszki rybne 1 op.
  • kurki 1 słoiczek w zalewie solnej, mogą być świeże
  • cebula 2 szt.
  • śmietana 12% 400ml.
  • ser ok.8 plasterków
  • pieprz, sól
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurki odsączam, podsmażam na oleju.Dodaję pieprz i sól do smaku.Cebulę drobno siekam dodaję do kurek i dalej smażę .Kiedy cebula się zarumieni zalewam wszystko śmietaną i duszę jeszcze chwilkę.

  2. Paluszki rybne smażę układam w żaroodpornym naczyniu i przykrywam plasterkami sera.Ser ma zostać jeszcze na górę.Wszystko zalewam kurkami z śmietaną .Reszte sera ukladam na górze.Wkładam do piekarnika na 15 min. w tem. 180 stopni.Najlepiej smakuje z ziemniaczkami .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń