Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na paluszki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Składniki
Wykonanie: Groch zalać przegotowaną zimną wodą i odstawić na 12 godzin. Odsączyć i zmielić razem z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką. Wymieszać z jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami do smaku i wstawić do lodówki na godzinę. Z masy formować owalne paluszki. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paluszki osączyć na bibule i podawać na ciepło z ketchupem.