Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na paluszki.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5111
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 577
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5111
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 577
Składniki
Wykonanie: Groch zalać przegotowaną zimną wodą i odstawić na 12 godzin. Odsączyć i zmielić razem z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką. Wymieszać z jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami do smaku i wstawić do lodówki na godzinę. Z masy formować owalne paluszki. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paluszki osączyć na bibule i podawać na ciepło z ketchupem.