Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną rybkę w ziołach, pieczoną w folii aluminiowej.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5789
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 262
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5789
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 262
Składniki
Pangę solimy, obsypujemy tymiankiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Dodajemy masła.
Tak przygotowany filet układamy na folii aluminiowej, zawijamy i wkładamy do piekarnika na około 25 -30 minut (temperatura - 180 C). Rybkę podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja lubię jeść pangę z ziemniaczkami i szpinakiem albo z ryżem i marchewką na ciepło. Przedstawiam pomysł na danie z pangą w ziołach z dodatkiem marchewki i ryżu (ryż polałam sosem, który został z poprzedniego dnia), ale równie dobrze można go podać z sosem pieczarkowym lub bez niczego. Do rybki oczywiście cytrynka do smaku.