Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie danie, zarowno na obiad, jak i na kolacje. nabiera wyjatkowego smaku w polaczeniu z zurawina. Tutaj - przygotowana samodzielnie ze swiezych owocow. Pycha!! Jeszcze raz przepraszam za brak znakow polskich, staram sie chociaz w tytule byc poprawna, przy pomocy kopiuj - wklej.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Zurawine myjemy na sitku, dajemy do garnka z 200 g cukru, sokiem wycisnietym z 1 pomaranczy, dodajemy 50 ml wody, mieszamy, zagotowujemy i czesto mieszajac gotujemy ok 15 minut. (Bez pokrywki) Po tym czasie mamy wspanialy dzem domowej roboty. Odstawiamy do ostygniecia. Na patelni rozpuszczamy maslo i kladziemy ser w plastrach, opanierowany w mace, jajku i bulce tartej (w tej kolejnosci). Smazymy na zloty kolor i natychmiast spozywamy wraz z naszym dzemem zurawinowym. Na obiadek z dodatkiem frytek lub, jak ja - podsmazonych kartofli, na kolacje z bagietka. Jesli dzemu troche zostanie (a zostanie), warto go spozytkowac w najblizszych dniach do miesa pieczonego. Danie jest proste, ale bardzo smaczne. Polecam serdecznie.