Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis na kaloryczne danie, które zimą bardzo się przyda
Patelnia lub rondel z grubym dnem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5627
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9479
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 225
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5627
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9479
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 225
Składniki
Makaron Papardelle gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli zgodnie z przepisem na opakowaniu około 6 minut. Następnie odcedzam.
W misce mieszam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z posiekanym drobno czosnkiem oraz przyprawą Gyros.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem dodaję 1 łyżkę oliwy z oliwek i ją rozgrzewam. Na rozgrzaną oliwę dodaję kurczaka i mieszam do momentu zrumienienia się mięsa. Następnie dodaję szpinak oraz suszone pomidory. Składniki mieszam i smażę do momentu, aż szpinak zmięknie.
Następnie dodaję śmietankę 30%, zwiększam ogień na duży i danie doprowadzam do wrzenia. Kiedy danie wrze smażę około 2-3 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze całość około 1 minuty cały czas mieszając. Danie przekładam na talerz i posypuję żółtym serem. Smacznego!