Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis na kaloryczne danie, które zimą bardzo się przyda
Patelnia lub rondel z grubym dnem
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2354
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5031
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1027
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7951
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2354
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5031
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1027
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7951
Składniki
Makaron Papardelle gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli zgodnie z przepisem na opakowaniu około 6 minut. Następnie odcedzam.
W misce mieszam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z posiekanym drobno czosnkiem oraz przyprawą Gyros.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem dodaję 1 łyżkę oliwy z oliwek i ją rozgrzewam. Na rozgrzaną oliwę dodaję kurczaka i mieszam do momentu zrumienienia się mięsa. Następnie dodaję szpinak oraz suszone pomidory. Składniki mieszam i smażę do momentu, aż szpinak zmięknie.
Następnie dodaję śmietankę 30%, zwiększam ogień na duży i danie doprowadzam do wrzenia. Kiedy danie wrze smażę około 2-3 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze całość około 1 minuty cały czas mieszając. Danie przekładam na talerz i posypuję żółtym serem. Smacznego!