Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis na kaloryczne danie, które zimą bardzo się przyda
Patelnia lub rondel z grubym dnem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Makaron Papardelle gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli zgodnie z przepisem na opakowaniu około 6 minut. Następnie odcedzam.
W misce mieszam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z posiekanym drobno czosnkiem oraz przyprawą Gyros.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem dodaję 1 łyżkę oliwy z oliwek i ją rozgrzewam. Na rozgrzaną oliwę dodaję kurczaka i mieszam do momentu zrumienienia się mięsa. Następnie dodaję szpinak oraz suszone pomidory. Składniki mieszam i smażę do momentu, aż szpinak zmięknie.
Następnie dodaję śmietankę 30%, zwiększam ogień na duży i danie doprowadzam do wrzenia. Kiedy danie wrze smażę około 2-3 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze całość około 1 minuty cały czas mieszając. Danie przekładam na talerz i posypuję żółtym serem. Smacznego!