Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis na kaloryczne danie, które zimą bardzo się przyda
Patelnia lub rondel z grubym dnem
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2608
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4106
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102122
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6486
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2608
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4106
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102122
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6486
Składniki
Makaron Papardelle gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli zgodnie z przepisem na opakowaniu około 6 minut. Następnie odcedzam.
W misce mieszam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z posiekanym drobno czosnkiem oraz przyprawą Gyros.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem dodaję 1 łyżkę oliwy z oliwek i ją rozgrzewam. Na rozgrzaną oliwę dodaję kurczaka i mieszam do momentu zrumienienia się mięsa. Następnie dodaję szpinak oraz suszone pomidory. Składniki mieszam i smażę do momentu, aż szpinak zmięknie.
Następnie dodaję śmietankę 30%, zwiększam ogień na duży i danie doprowadzam do wrzenia. Kiedy danie wrze smażę około 2-3 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze całość około 1 minuty cały czas mieszając. Danie przekładam na talerz i posypuję żółtym serem. Smacznego!