Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z duszonymi na maśle grzybami.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2521
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4337
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2521
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4337
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Na patelnię przełożyć grzyby, dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać do duszących się grzybów wraz z chochlą wody z gotowania makaronu. Dodać posiekane zioła, całość dobrze wymieszać.
Makaron nakładać na talerze, posypać parmezanem.