Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z duszonymi na maśle grzybami.
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 668
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1347
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1017
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 668
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1347
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1017
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 32
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Na patelnię przełożyć grzyby, dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać do duszących się grzybów wraz z chochlą wody z gotowania makaronu. Dodać posiekane zioła, całość dobrze wymieszać.
Makaron nakładać na talerze, posypać parmezanem.