Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z duszonymi na maśle grzybami.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52236
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 185
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52236
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 185
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Na patelnię przełożyć grzyby, dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać do duszących się grzybów wraz z chochlą wody z gotowania makaronu. Dodać posiekane zioła, całość dobrze wymieszać.
Makaron nakładać na talerze, posypać parmezanem.