Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryczki otulone boczkiem

Papryczki otulone boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 4970

Dodano:

Odsłon: 2845

Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczna i soczysta.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • 2 papryki czerwone
  • 9 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • Serek śmietankowy
  • Olej do smażenia
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Papryki obieramy z nasienia i kroimy wzdłuż na cztery części.

  2. 2. Kurczaka natomiast w podłużne paski.

  3. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.

  4. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 5. Każdy pasek papryki smarujemy serem.

  6. 6. Układamy po kawałku mięsa.

  7. 7. Zawijamy boczkiem.

  8. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 22 marca świetnie wygląda i pewnie tak smakuję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń