Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryczki otulone boczkiem

Papryczki otulone boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 778 Ocena: 7882

Dodano:

Odsłon: 2921

Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczna i soczysta.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • 2 papryki czerwone
  • 9 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • Serek śmietankowy
  • Olej do smażenia
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryczki otulone boczkiem

Przygotowanie

  1. 1. Papryki obieramy z nasienia i kroimy wzdłuż na cztery części.

  2. 2. Kurczaka natomiast w podłużne paski.

  3. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.

  4. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 5. Każdy pasek papryki smarujemy serem.

  6. 6. Układamy po kawałku mięsa.

  7. 7. Zawijamy boczkiem.

  8. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń