Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała papryka stożkowa ma niesamowity aromat, ale cieńszą ściankę, przez co szalejemy z farszem. Uwielbiam ją za to że jest mniejsza, bardziej obdzielna i prosta w wykonaniu, w wersji mięsnej i bezmięsnej.
łyżka, nóż i brytfanka lub naczynie żaroodporne.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 74
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 74
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Paprykom odetnij część z ogonkiem, delikatnie opróżnij je z ziaren i błon.
Ugotuj ryż/kaszę czy co tam chcesz włożyć do środka ale nie rozgotuj. przestudź i dodaj pokrojone warzywa, proponuję nie bardzo grubo żeby łatwiej się farsz nakładało do papryki. Pomidory sparz i obierz, pokrój na drobna kostkę. Dodaj przyprawy, zieleninę i wymieszaj. Spróbuj czy nie trzeba doprawić. Napełnij papryki i układaj do naczynia żaroodpornego szersza częścią do góry. Lekko oprósz czubricą lub bazylią / ziołami prowansalskimi lub też nie jak nie masz pod ręką.
Dla lepszego efektu możesz jeszcze zrobić tak: do naczynia żaroodpornego pokrój pomidory bez skórki - wystarczy po plasterku ułożyć na spodzie. Lekko posól i popieprz najlepiej pieprzem grubo mielonym lub świeżo mielonym. Na to połóż plasterki cukini i na to papryki szerszą częścią do góry, oczywiście posyp jakimś aromatycznym ziółkiem np. ziołami prowansalskimi lub czubricą.
pie trzeba w piekarniku na termoobiegu bez przykrycia w temp. 180-19 stopni przez 30-40 minut w zależności od wielkości papryk lub w tym samych czasie na grzaniu góra dół w wyższej temperaturze 200-210 stopni. podawaj ze świeżą surówką. Miodzio!!!