Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1433
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 437
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1142
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1433
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 437
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1142
Składniki
Kaszę gotować 5 minut krócej niż jest napisane na opakowaniu. -Czosnek, cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju czosnek oraz cebulę do miękkości następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. -Dodać mięso mielone i krótko podsmażyć. Doprawić solą pieprzem, słodką papryką. - Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki oraz ugotowaną kaszę. Wymieszać. -Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki wykroić ziarnka i napełnić przygotowanym farszem. Każdą połówkę przykryć plasterkiem pomidora i posypać ziołami prowansalskimi. - Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia. Nalać do niej kubek wody tak aby dno było pokryte wodą. - Piec 35 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. 10 minut przed końcem pieczenia posypuje startym żółtym serem. Smacznego!