Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i soczysta papryka faszerowana mielonym mięsem
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 3
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4071
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 3
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4071
Składniki
Ryż ugotować al. Dente i po wystudzeniu połączyć z mięsem mielonym, dodać przyprawy: sól, pieprz i 1 łyżeczkę musztardy – wyrobić masę. Z papryk wydrążyć gniazda nasienne i do środka włożyć farsz.
Ułożyć papryki w brytfance i zalać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej. Wstawić do piekarnika i piec 20 min.
W oddzielnym garczku przygotować sos pomidorowy: woda + zasmażka z mąki + koncentrat pomidorowy – gotować 5 min. Po 20 min. zalać sosem pomidorowym papryki i piec jeszcze 15 – min. do miękkości papryki.