Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i soczysta papryka faszerowana mielonym mięsem
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 120
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 27
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 434
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 120
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 27
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 434
Składniki
Ryż ugotować al. Dente i po wystudzeniu połączyć z mięsem mielonym, dodać przyprawy: sól, pieprz i 1 łyżeczkę musztardy – wyrobić masę. Z papryk wydrążyć gniazda nasienne i do środka włożyć farsz.
Ułożyć papryki w brytfance i zalać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej. Wstawić do piekarnika i piec 20 min.
W oddzielnym garczku przygotować sos pomidorowy: woda + zasmażka z mąki + koncentrat pomidorowy – gotować 5 min. Po 20 min. zalać sosem pomidorowym papryki i piec jeszcze 15 – min. do miękkości papryki.