Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 292

Dodano:

Odsłon: 620

Prosta i soczysta papryka faszerowana mielonym mięsem

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • Koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka mąki tortowej do zasmażki
  • 2 kostki rosołowe
  • 6 średnich papryk czerwonych
  • ½ szklanki ryżu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować al. Dente i po wystudzeniu połączyć z mięsem mielonym, dodać przyprawy: sól, pieprz i 1 łyżeczkę musztardy – wyrobić masę.

    Z papryk wydrążyć gniazda nasienne i do środka włożyć farsz.

  2. Ułożyć papryki w brytfance i zalać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej. Wstawić do piekarnika i piec 20 min.

  3. W oddzielnym garczku przygotować sos pomidorowy: woda + zasmażka z mąki + koncentrat pomidorowy – gotować 5 min.

    Po 20 min. zalać sosem pomidorowym papryki i piec jeszcze 15 – min. do miękkości papryki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 grudnia 2018 Pyszne danie, często też u mnie robione :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń