Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i soczysta papryka faszerowana mielonym mięsem
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 40
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 10002
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 40
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 10002
Składniki
Ryż ugotować al. Dente i po wystudzeniu połączyć z mięsem mielonym, dodać przyprawy: sól, pieprz i 1 łyżeczkę musztardy – wyrobić masę. Z papryk wydrążyć gniazda nasienne i do środka włożyć farsz.
Ułożyć papryki w brytfance i zalać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej. Wstawić do piekarnika i piec 20 min.
W oddzielnym garczku przygotować sos pomidorowy: woda + zasmażka z mąki + koncentrat pomidorowy – gotować 5 min. Po 20 min. zalać sosem pomidorowym papryki i piec jeszcze 15 – min. do miękkości papryki.