Dania główne Przepis na:
Papryka faszerowana

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 292
Dodano: 29.12.2018
Odsłon: 620
Składniki
- 70 dag mięsa mielonego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- Koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka mąki tortowej do zasmażki
- 2 kostki rosołowe
- 6 średnich papryk czerwonych
- ½ szklanki ryżu
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ryż ugotować al. Dente i po wystudzeniu połączyć z mięsem mielonym, dodać przyprawy: sól, pieprz i 1 łyżeczkę musztardy – wyrobić masę.
Z papryk wydrążyć gniazda nasienne i do środka włożyć farsz.
-
Ułożyć papryki w brytfance i zalać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej. Wstawić do piekarnika i piec 20 min.
-
W oddzielnym garczku przygotować sos pomidorowy: woda + zasmażka z mąki + koncentrat pomidorowy – gotować 5 min.
Po 20 min. zalać sosem pomidorowym papryki i piec jeszcze 15 – min. do miękkości papryki.
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 29 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne danie, często też u mnie robione :)1 Kto głosował? | Odpowiedz