Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana ryżem z dodatkiem wielu aromatycznych przypraw to idealne danie kuchni wegańskiej, które charakteryzuje się wyjątkowym i głębokim smakiem. Z pewnością nie jest to nudna potrawa! Farsz jest zwarty dzięki zawartości zielonego groszku. Gotowanie ryżu w przyprawach i warzywach nadaje mu nietypowego smaku, którego szybko nie zapomnisz.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9312
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1784
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9312
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1784
Składniki
Papryki umyj i odetnij ich czubki, które będą potem stanowiły „czapeczki”. Wytnij gniazda nasienne. Odłóż warzywa na bok.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekane drobno: cebulę i czosnek. Dopraw wędzoną paprykę. Smaż do zrumienienia składników, a następnie dolej wodę. Wsyp ryż i liście laurowe. Doprowadź płyn do wrzenia i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu do momentu wchłonięcia całej wody przez ryż. Zdejmij ryż z ognia i lekko przestudź. Dopraw solą i pieprzem.
Do farszu dodaj kolendrę oraz zielony groszek – możesz go nieco rozgnieść widelcem.
Tak przygotowaną mieszanką faszeruj papryki. Układaj je na blaszce do pieczenia. Obok połóż też czapeczki. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 220 st. Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Papryki faszerowane podawaj na ciepło, przykryte upieczonymi czapeczkami.