Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w sosie pomidorowym. Nasza ulubiona wersja farszu wypełniającego łódeczki paprykowe.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2314
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 366
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 226
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2314
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 366
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 226
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu i lekko studzimy.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy na nim do zeszklenia cebulę pokrojoną w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy marchew startą na tarce o grubych oczkach oraz seler naciowy pokrojony w kostkę. Całość podsmażamy kilka minut, odrobinę solimy, dodajemy mięso mielone. Farsz dusimy, aż mięso straci czerwony kolor.
Przekładamy gotowy farsz do miski, łączymy go z ryżem i przyprawiamy solą, pieprzem, czerwoną papryką w proszku. Papryki przekrawamy na połówki, pozbawiamy gniazd nasiennych i białego miąższu. Napełniamy farszem.
Na patelni, na której smażył się farsz rozgrzewamy bulion, dajemy do niego koncentrat, przekładamy papryki. Patelnię przykrywamy pokrywą i dusimy na małym ogniu faszerowane papryki do miękkości, około 30 minut.
Następnie odkrywamy patelnię, posypujemy farsz startym serem, do sosu dodajemy maggi. Jeśli za mocno odparował w trakcie duszenia uzupełniamy go gorącą wodą i zagęszczamy mąką rozkłóconą z odrobiną zimnej wody.
Papryka faszerowana warzywami, mięsem mielonym i ryżem gotowa!