Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w sosie pomidorowym. Nasza ulubiona wersja farszu wypełniającego łódeczki paprykowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu i lekko studzimy.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy na nim do zeszklenia cebulę pokrojoną w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy marchew startą na tarce o grubych oczkach oraz seler naciowy pokrojony w kostkę. Całość podsmażamy kilka minut, odrobinę solimy, dodajemy mięso mielone. Farsz dusimy, aż mięso straci czerwony kolor.
Przekładamy gotowy farsz do miski, łączymy go z ryżem i przyprawiamy solą, pieprzem, czerwoną papryką w proszku. Papryki przekrawamy na połówki, pozbawiamy gniazd nasiennych i białego miąższu. Napełniamy farszem.
Na patelni, na której smażył się farsz rozgrzewamy bulion, dajemy do niego koncentrat, przekładamy papryki. Patelnię przykrywamy pokrywą i dusimy na małym ogniu faszerowane papryki do miękkości, około 30 minut.
Następnie odkrywamy patelnię, posypujemy farsz startym serem, do sosu dodajemy maggi. Jeśli za mocno odparował w trakcie duszenia uzupełniamy go gorącą wodą i zagęszczamy mąką rozkłóconą z odrobiną zimnej wody.
Papryka faszerowana warzywami, mięsem mielonym i ryżem gotowa!