Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-07-2009
Nie jest to zbyt skomplikowane danie do zrobienia choć trochę czasu na nie trzeba poświęcić.Łatwe w podgrzewaniu.Można przygotować dzień wcześniej.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25525
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2530
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25525
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2530
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Ryż ugotować na sypko, cebulę obrać i pod smażyć na oleju, dodać mięso i dusić do odparowania całego powstałego płyny.Połączyć z ryżem ,dodać posiekany szczypiorek doprawić do smaku solą i pieprzem.
Papryki umyć ,odciąć im górę (tak aby postał kapelusik do zakrycia farszu). Do każdej papryki włożyć na dno 2 dag sera żółtego,delikatnie posolić i nałożyć farsz,zakryć kapelusikiem.
Kostkę rosołową wrzucić do 0.5 litra zimnej wody,dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, koncentrat pomidorowy ,dokładnie wymieszać i powoli zagotować ciągle mieszając.(Sos można doprawić według własnych upodobań:pieprzem ,ziołami lub czosnkiem).
W wysokim naczyniu układamy papryki wierzchem w górę i zalewamy ostrożnie sosem.Dusimy na wolnym ogniu ok 30 minut.
Smacznego.