Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane kaszą bulgur. Danie na obiad i kolację.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Ugotuj kaszę bulgur w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie. Pokroj w kostkę marchew, czosnek i cebulę podsmaż na oleju mieszając. Dadaj przyprawy: kminek, mielone ziele angielskie, sól i pieprz cayenne. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj do nich odcedzoną kaszę bulgur i pomidory. Mieszaj chwilę gotując. Umyj papryki i przekrój je wzdłuż, wyjmij gniazda nasienne. Obgotuj je pięć minut w osolonym wrzątku lub ugotuj na parze. Wyjmij szczypcami i faszeruj kaszą z warzywami. Do żaroodpornego naczynia wlej bulion połóż nafaszerowane papryki. Przykryj pokrywą lub folią aluminiową. Piecz w 200 stopniach C przez 30 minut do miękkości. Posyp przed podaniem np. kolendrą lub świeżym tymiankiem.