Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam kaszą jaglaną z warzywami, jest kremowa, delikatna w smaku, pyszna
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Składniki
1. kaszę przepłukać gorącą woda, potem zimną, gorącą i znów zimna, zalać wodą, (2 cm nad poziom kaszy), dodać wegetę, ugotować do miękkości, w razie potrzeby dodać gorącej wody, 2. warzywa pokroić, rozgrzać masło, dodac warzywa, chwilę dusić, podlac wodą, dusić aż będą miękkie, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z kaszą, dodać serek, wymieszać, 3. papryki umyć, przekroic, wybrać nasiona, lekko posolić w środku, nałozyć farsz, papryki ułożyć w formie, nakryć folią, piec w 180 st, piec ok 60 min, smacznego