Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana kaszą jaglana i warzywami

Papryka faszerowana kaszą jaglana i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 4787

Dodano:

Odsłon: 108

uwielbiam kaszą jaglaną z warzywami, jest kremowa, delikatna w smaku, pyszna

Składniki

  • papryka czerwona 2 szt
  • brokuł kawałek
  • cukinia 1/2 niewielkiej
  • por kawałek
  • cebula 1/2 szt
  • marchew 1 szt
  • kasza jaglana 1/2 szkl
  • masło
  • sól, pieprz, wegeta
  • serek śmietankowy 1 łyżka
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. kaszę przepłukać gorącą woda, potem zimną, gorącą i znów zimna, zalać wodą, (2 cm nad poziom kaszy), dodać wegetę, ugotować do miękkości, w razie potrzeby dodać gorącej wody,
    2. warzywa pokroić, rozgrzać masło, dodac warzywa, chwilę dusić, podlac wodą, dusić aż będą miękkie, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z kaszą, dodać serek, wymieszać,
    3. papryki umyć, przekroic, wybrać nasiona, lekko posolić w środku, nałozyć farsz, papryki ułożyć w formie, nakryć folią, piec w 180 st, piec ok 60 min,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń