Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, niekoniecznie zwykły codzienny obiad. Sezon na paprykę często rozpoczynam przygotowują właśnie to danie.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pietruszkę posiekaj. Wymieszaj ryż, mięso, cebulę i posiekaną natkę. Wbij surowe jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Paprykę umyj o poprzekrawaj wzdłuż na pół. Posól i popieprz od środka. Wypełnij farszem. Włóż do naczynia wysmarowanego oliwą. Piecz przez 45 minut w temp. 180 stopni C. Posyp mozzarellą. zapiekaj jeszcze przez 5-10 minut do czasu aż ser się ładnie zrumieni.