Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana kurczakiem

Papryka faszerowana kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3897

Dodano:

Odsłon: 6285

Pomysł na prosty, niekoniecznie zwykły codzienny obiad. Sezon na paprykę często rozpoczynam przygotowują właśnie to danie.
Reklama
Reklama
Papryka faszerowana kurczakiem

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pietruszkę posiekaj. Wymieszaj ryż, mięso, cebulę i posiekaną natkę. Wbij surowe jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Paprykę umyj o poprzekrawaj wzdłuż na pół. Posól i popieprz od środka. Wypełnij farszem. Włóż do naczynia wysmarowanego oliwą. Piecz przez 45 minut w temp. 180 stopni C. Posyp mozzarellą. zapiekaj jeszcze przez 5-10 minut do czasu aż ser się ładnie zrumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 sierpnia 2017 Z kurczakiem jeszcze nie robiliśmy, więc dzięki za super pomysł :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń