Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana pieczona

Papryka faszerowana pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3388

Dodano:

Odsłon: 2804

Lakomczuszki, radze szykowac brzuszki!!

Składniki

  • 3 duze papryki czerwone (dla 3 osob, lub dla 2 lakomczuchow)
  • 1/2 kg miesa mielonego mieszanego lub wieprzowego
  • 3 srednie cebule, 1 jajko, garsc bulki tartej, koncentrat pomidorowy maly
  • Kucharek, sol, pieprz czarny, oregano, ziola prowansalskie
  • troche oleju do smazenia cebulki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Papryka faszerowana pieczona

Przygotowanie

  1. Od papryki odkrawamy kapelusze, wyjmujemy gniazda nasienne, myjemy.
    Sympatyczna cebulke obieramy, drobno kroimy, smazymy na patelni z dodatkiem Kucharka, zostawiamy do ostygniecia.
    Mieso mieszamy z garscia bulki tartej, 1ym jajkiem, ostudzona cebulka, przyprawami i koncentratem pomidorowym.
    Papryki solimy nieco od srodka, nakladamy farsz, wstawiamy do naczynia zaroodpornego (odkryte) i do nagrzanego piekarnika: 200°C na
    1 godz. i 15 minut.
    Gotowe i smacznego lakomczuszki.

    lakomczuszki, radze szykowac brzuszki!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 02 grudnia 2016 Zawsze dusilam moja papryke i dodawalam do niej ryzu, tym razem usmazylam ja bez cienia wspolczucia! Chaaaa

30 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń