Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka nadziewana ryżem z kalafiora z dodatkiem pesto z bazylii, grillowanym kurczakiem oraz serem mozzarella.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Filet z kurczaka doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy na grillu.
Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.
Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy Pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.