Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka nadziewana ryżem z kalafiora z dodatkiem pesto z bazylii, grillowanym kurczakiem oraz serem mozzarella.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2660
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4653
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102201
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6537
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2660
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4653
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102201
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6537
Składniki
Filet z kurczaka doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy na grillu.
Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.
Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy Pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.