Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka nadziewana ryżem z kalafiora z dodatkiem pesto z bazylii, grillowanym kurczakiem oraz serem mozzarella.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4311
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7278
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4311
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7278
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85557
Składniki
Filet z kurczaka doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy na grillu.
Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.
Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy Pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.