Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie na obiad i nie tylko.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, tylko troszkę krócej. Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojone pieczarki. Czosnek miażdżymy w prasce i dodajemy do całości, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy chwilkę. Jeśli z mięsa powstanie dużo tłuszczu, wody-należy to odlać, bo w pieczeniu papryki zrobi się za dużo sosu.farsz ściągamy z ognia, i dodajemy do niego kaszę jaglaną-ugotowaną i odsączoną z wody. Wszystko dokładnie mieszamy.
Papryki należy przekroić i usunąć gniazda nasienne, następnie ładujemy do nich farsz- ile wejdzie. Na koniec smarujemy serkiem topionym
Papryki Układamy stojąco w naczyniu żaroodpornym, wlewamy do niego 3/4 szkl wody, przykrywamy pokrywą, jeśli nie mamy pokrywy-folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut.