Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie na obiad i nie tylko.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, tylko troszkę krócej. Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojone pieczarki. Czosnek miażdżymy w prasce i dodajemy do całości, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy chwilkę. Jeśli z mięsa powstanie dużo tłuszczu, wody-należy to odlać, bo w pieczeniu papryki zrobi się za dużo sosu.farsz ściągamy z ognia, i dodajemy do niego kaszę jaglaną-ugotowaną i odsączoną z wody. Wszystko dokładnie mieszamy.
Papryki należy przekroić i usunąć gniazda nasienne, następnie ładujemy do nich farsz- ile wejdzie. Na koniec smarujemy serkiem topionym
Papryki Układamy stojąco w naczyniu żaroodpornym, wlewamy do niego 3/4 szkl wody, przykrywamy pokrywą, jeśli nie mamy pokrywy-folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut.