Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywny mix z przewagą papryki i to tej słodkiej,spiczastej,ramirowej ;-) nie byłabym sobą gdybym nie dodała mojej ulubionej peperoni i suszonej piri-piri...;-) chociaż odrobinę...;-) pasta tamaryndowa bosko podkręca smak-papryki ją uwielbiają
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 22
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 466
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1492
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 152
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 22
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 466
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1492
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 152
Składniki
bób rozmrażamy,wszystkie papryki świeże i pak choia kroimy na cząstki,paski,ćwiartki- jak lubimy czosnek-spokojnie pół główki obieramy,miażdżymy i kroimy pomidorki na pół ale można też wrzucić całe
na patelni rozgrzewamy masło z olejem ryżowym,wrzucamy czosnek i papryki,chwilę podsmażamy na dość mocnym ogniu zmniejszamy moc i dodajemy kapustkę,podlewamy sosem sojowym i ostrygowym po 1 łyżce,dodajemy też łyżkę pasty z tamaryndowca,sól i pieprz,smażymy do delikatnej konsystencji i lekkiego odparowania na koniec wrzucamy bób i pomidory- mogą być półchrupkie i rozkruszamy piri-piri wszystko jeszcze dusimy przez chwilę,dodajemy też odrobinę cukru dla przełamania smaku delikatnie
warzywka a zwłaszcza papryki super się komponują z tamaryndowcem danie nabiera delikatnie kwaskowego posmaku całość posypujemy koperkiem i podajemy najlepiej z patelni ;-) Smaczności :-)