Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemal każda kuchnia na własną wersję papryki nadziewanej mięsem mielonym, pomidorowym sosem, ryżem i serem. Przepis pozwala na nieskończenie wiele możliwości – możesz użyć mielonego drobiu lub mięsa wołowo-wieprzowego, dostosować poziom ostrości do własnych preferencji, a także dorzucić ulubione zioła. Nadziewane papryki podawaj na ciepło jako samodzielne danie lub w towarzystwie sałatki z sezonowych warzyw.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5638
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9485
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 228
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5638
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9485
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 228
Składniki
W misce wymieszaj mieloną wołowinę z sodą oczyszczoną. Dzięki temu trikowi mięso zatrzyma wilgoć, a także będzie miękkie. Odstaw na 20 minut. Umyj papryki, przetnij wzdłuż na połowy, wytnij błonki i gniazda nasienne, po czym wyłóż je (przecięciem do góry) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Papryki skrop oliwą i posyp solą. Wstaw blachę do pieca nagrzanego do 200°C na 15-20 minut.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, następnie wrzuć obraną i drobno posiekaną cebulę. Przesmażaj 3-4 minuty, aż stanie się miękka i błyszcząca. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po minucie wołowinę, chili, kminek i oregano. Trzymaj na patelni około 4-5 minut rozbijając mięso drewnianą łyżką. Następnie wlej na patelnię passatę pomidorową, zagotuj i przesmażaj kilka minut. Na patelnię dodaj ugotowany do miękkości ryż i połowę startego sera. Dokładnie wymieszaj farsz. Poczekaj, aż ser się rozpuści i zdejmij patelnię z ognia.
Wyłóż nadzienie do podpieczonych papryk i ponownie wstaw blachę do piekarnika (180-200°C) na 15 minut, po czym wyjmij, posyp resztą startego sera i trzymaj w piecu kilka minut, aż ser się rozpuści. Upieczone papryki wyjmij z piekarnika i od razu podawaj.