Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka nadziewana mięsem mielonym i ryżem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1803
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z pokrojonymi drobno (lub startymi na tarce) pieczarkami (wcześniej oczyszczone), i mięsem mielonym. Jedną paprykę pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos na bazie pomidorów z puszki i ziół. Można użyć gotowego sosu pomidorowego lub skorzystać ze świeżych pomidorów, jeśli są dostępne w sezonie. Dodajemy na sypko ugotowany ryż, mieszamy.
Umyte papryki należy przekroić tak, aby zostały "kapelusze". Usuwamy gniazdka z nasionami. Sos pomidorowy łączymy z mięsem, pieczarkami i tak wymieszany farsz nakładamy do papryk. Przykrywamy papryki wcześniej odkrojonymi kapeluszami
Tak przygotowane papryki zapiekałam około 30-35 minut w rozgrzanym piekarniku (w zależności od piekarnika, tak, aby były miękkie). Opcjonalnie można dodać przed zapiekaniem ser żółty. Smacznego!