Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka nadziewana mięsem mielonym i ryżem
Obraną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z pokrojonymi drobno (lub startymi na tarce) pieczarkami (wcześniej oczyszczone), i mięsem mielonym. Jedną paprykę pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos na bazie pomidorów z puszki i ziół. Można użyć gotowego sosu pomidorowego lub skorzystać ze świeżych pomidorów, jeśli są dostępne w sezonie. Dodajemy na sypko ugotowany ryż, mieszamy.
Umyte papryki należy przekroić tak, aby zostały "kapelusze". Usuwamy gniazdka z nasionami. Sos pomidorowy łączymy z mięsem, pieczarkami i tak wymieszany farsz nakładamy do papryk. Przykrywamy papryki wcześniej odkrojonymi kapeluszami
Tak przygotowane papryki zapiekałam około 30-35 minut w rozgrzanym piekarniku (w zależności od piekarnika, tak, aby były miękkie). Opcjonalnie można dodać przed zapiekaniem ser żółty. Smacznego!
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7776
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 379
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17580
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 142
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 154
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 379
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17580
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 142
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 154
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z pokrojonymi drobno (lub startymi na tarce) pieczarkami (wcześniej oczyszczone), i mięsem mielonym. Jedną paprykę pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos na bazie pomidorów z puszki i ziół. Można użyć gotowego sosu pomidorowego lub skorzystać ze świeżych pomidorów, jeśli są dostępne w sezonie. Dodajemy na sypko ugotowany ryż, mieszamy.
Umyte papryki należy przekroić tak, aby zostały "kapelusze". Usuwamy gniazdka z nasionami. Sos pomidorowy łączymy z mięsem, pieczarkami i tak wymieszany farsz nakładamy do papryk. Przykrywamy papryki wcześniej odkrojonymi kapeluszami
Tak przygotowane papryki zapiekałam około 30-35 minut w rozgrzanym piekarniku (w zależności od piekarnika, tak, aby były miękkie). Opcjonalnie można dodać przed zapiekaniem ser żółty. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 142
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 93