Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i soczysta papryka nadziewana serem i mielonym indykiem to uniwersalna potrawa zarówno na codzienny obiad, jak i uroczystą kolację. Do wykonania dania użyj czerwonych lub żółtych papryk, które są słodkie i mają dużo miąższu. Zawartość ryżu w farszu powoduje, że danie jest bardzo pożywne i możesz je serwować samodzielnie.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
W garnku z osoloną wodą ugotuj ryż lub kaszę, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia. Umyj i przekrój papryki na połowy (wzdłuż), następnie usuń nasiona i błonki, następnie odłóż na bok.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż obraną i posiekaną w kostkę cebulę, aż będzie miękka i błyszcząca. Następnie dodaj mielone mięso, włoską przyprawę, dopraw solą i pieprzem. Zrumień indyka, rozdrabniając go drewnianą łyżką.
Przełóż na patelnię pomidory i duś przez kilkanaście minut, by nadmiar płynu z farszu odparował. Następnie dodaj ugotowany ryż, posiekane suszone pomidory z zalewy, połowę startego żółtego sera i całą porcję parmezanu. Dokładnie wymieszaj farsz i przełóż go do połówek papryk.
Umieść warzywa w naczyniu żaroodpornym i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 25-30 minut. Na 5-7 minut przed końcem pieczenia posyp papryki resztą tartej mozzarelli i pozwól serowi się rozpuścić. Gotowe papryki wyjmij z piekarnika i od razu podawaj. Możesz polać ulubionym sosem lub dołączyć sałatkę.