Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
faszerowana mięsem mielonym i ryżem smaczna, pieczona papryka...polecam!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8316
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2879
Polecam.
Odsłon: 1530
Polecam.
Odsłon: 454
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8316
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2879
Polecam.
Odsłon: 1530
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić i usmażyć z dodatkiem przypraw, cebul;i i czosnku na oleju, potem całość z mielić i jeszcze ciepłe mięso połączyć z ryżem. Z umytych i osuszonych papryk odcinamy, ale nie wyrzucamy!!! wierzch i wyciągamy pestki. Następnie do środka kładziemy mięsno-ryżowy farsz. Na górę kładziemy po 2-3 listki świeżej bazylii i plasterek pomidora.
Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy ściętymi czubkami i zalewamy wodą. Paprykę pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 40-45 min. Smacznego!