Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5518
Dodano: 21.03.2019
Odsłon: 3972
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić i usmażyć z dodatkiem przypraw, cebul;i i czosnku na oleju, potem całość z mielić i jeszcze ciepłe mięso połączyć z ryżem. Z umytych i osuszonych papryk odcinamy, ale nie wyrzucamy!!! wierzch i wyciągamy pestki. Następnie do środka kładziemy mięsno-ryżowy farsz. Na górę kładziemy po 2-3 listki świeżej bazylii i plasterek pomidora.
Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy ściętymi czubkami i zalewamy wodą. Paprykę pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 40-45 min.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

dociekliwy 09 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Jeśli paprykę zalejemy wodą to będą to papryki gotowane a nie pieczone4 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 22 marca 2019Zgłoś do usunięcia
bardzo lubię :)1 Kto głosował? | Odpowiedz