Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka po węgiersku jest faszerowana mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, a do tego gotuje się w aromatycznym pomidorowym sosie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11171
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4016
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42750
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 476
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 325
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11171
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4016
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42750
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 476
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 325
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Papryki umyj, odkrój ogonki i usuń gniazda nasienne. Przekrój na pół.
Zrób teraz farsz. Ryż ugotuj al dente. Dodaj do mięsa. Posiekaj cebulę i obrany czosnek. Wrzuć do farszu, doprawiając majerankiem, papryką słodką, solą i pieprzem. Dokładnie wyrób masę. Wypełnij nią teraz połówki papryk.
Wlej olej do rondelka albo na głęboką patelnię. Posyp mąką. Mieszaj aż lekko się zrumieni, a następnie wsyp paprykę słodką mieloną. Dodaj koncentrat pomidorowy, sok pomidorowy i wodę. Dopraw solą i pieprzem, cukrem, a także natką pietruszki. Przelej sos do brytfanny. Ułóż papryki, jedna obok drugiej. Przykryj i gotuj tak około godzinę. Papryka po węgiersku powinna zrobić się miękka, a farsz nie może być surowy. W razie konieczności, wydłuż czas gotowania.