Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka po węgiersku jest faszerowana mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, a do tego gotuje się w aromatycznym pomidorowym sosie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3609
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1228
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4231
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3609
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1228
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4231
Składniki
Papryki umyj, odkrój ogonki i usuń gniazda nasienne. Przekrój na pół.
Zrób teraz farsz. Ryż ugotuj al dente. Dodaj do mięsa. Posiekaj cebulę i obrany czosnek. Wrzuć do farszu, doprawiając majerankiem, papryką słodką, solą i pieprzem. Dokładnie wyrób masę. Wypełnij nią teraz połówki papryk.
Wlej olej do rondelka albo na głęboką patelnię. Posyp mąką. Mieszaj aż lekko się zrumieni, a następnie wsyp paprykę słodką mieloną. Dodaj koncentrat pomidorowy, sok pomidorowy i wodę. Dopraw solą i pieprzem, cukrem, a także natką pietruszki. Przelej sos do brytfanny. Ułóż papryki, jedna obok drugiej. Przykryj i gotuj tak około godzinę. Papryka po węgiersku powinna zrobić się miękka, a farsz nie może być surowy. W razie konieczności, wydłuż czas gotowania.