Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka papryka ramiro nadziana kaszą bulgur i kurkami. Pyszna.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Kaszę ugotowałem w osolonej wodzie. Kurki dokładnie oczyściłem, opłukałem, osuszyłem, większe pokroiłem. Na patelni na oliwie zeszkliłem pokrojoną cebulę, dodać starty czosnek i kurki. Całość smażyłem, aż woda z kurek odparowała. Doprawiłem pieprzem i solą, dodałem przyprawy : tymianek, czerwoną paprykę, kurkumę oraz połowę suszonego oregano. Dodałem koncentrat pomidorowy oraz natkę, smażyłem 3 minuty. Dodałem odcedzoną kaszę, wymieszałem i podgrzewałem przez ok. minutę. Odstawiłem z ognia. Po lekkim przestudzeniu dodałem jajko, wymieszałem. Piekarnik rozgrzałem do 200 stopni C. Papryki przekroiłem na połówki. Usunąłem nasiona. Wnętrze doprawiłem solą, pieprzem, skropiłem oliwą i ułożyłem w naczyniu żaroodpornym. Wypełniłem farszem, na wierzchu położyłem plasterki pomidora, doprawiłem solą i resztą suszonego oregano. Wstawiłem do piekarnika, do naczynia wlałem ok. 1/2 szklanki wody i zapiekałem przez 35 minut. Każdą paprykę posypałem serem i zapiekałem jeszcze przez ok. 5 - 10 minut, aż ser się roztopił.