Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny paprykarz Magdy Gessler to doskonała wariacja na temat słynnej, szczecińskiej przekąski. Sprawdzi się zarówno jako pasta do pieczywa jak i dodatek do różnego rodzaju przekąsek. Jeśli lubicie ryby, zdecydowanie jest to propozycja dla was.
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14485
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 187
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14485
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 187
Składniki
Zacznij od przygotowania ryżu. Ugotuj go zgodnie z instrukcją od producenta na opakowaniu w osolonej wodzie.
Paprykę pokrój i pozbądź się gniazda nasiennego. Średniej wielkości kawałki umieść na blaszce do pieczenia skórką do góry. Piecz około 30 minut i odstaw do wystygnięcia.
Filety z dorsza opłucz, osusz, a następnie skrop sokiem z cytryny. Posól i popieprz z każdej strony. Umieść rybę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut. Odstaw do ostudzenia.
Przygotuj warzywa. Marchewki i pietruszkę obierz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Szalotki obierz, posiekaj drobno. Obrany czosnek również pokrój albo przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj starte warzywa. Smaż całość do miękkości.
W tym czasie rozgnieć rybę, a także posiekaj paprykę. Przełóż na patelnię. Dopraw całość liśćmi laurowymi, zielem angielskim, lubczykiem, papryką ostrą i słodką. Dodaj ziarenka pieprzu i sól. Zalej pomidorami z puszki. Duś przez kilkanaście minut. Na koniec dodaj koncentrat. Zamieszaj i jeszcze chwilę duś na niewielkim ogniu. Teraz połącz sos z rybą wraz z ryżem. Podgrzej kilka minut.