Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mięsa drobiowego, podane na puszystej pierzynce ryżowej z warzywami. Danie przygotujesz szybko a sposób przygotowania jest bardzo prosty.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 498
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1021
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 498
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1021
Składniki
Sposób przygotowania pulpetów: 1. Mięso oczyszczam z błonek, mielę w maszynką do mielenia mięsa. 2. Pietruszkę drobno siekam, dodaję do mięsa. Następnie dodaję wszystkie przyprawy, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą. Mięso dokładnie wyrabiam, formuję okrągłe kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie na patelni typu Wok. 2. Następnie wsypuję ryż, majeranek, paprykę słodką, ostrą, sól, dodaję kostkę rosołową, pomidory z puszki, papryki oczyszczone z nasion, pokrojone w drobne paseczki, wlewam wodę oraz śmietanę i gotuję około 20 minut.
3. Na koniec sos łączę z upieczonymi pulpetami. 4. Gotowe, podaję z surówką. 5. Smacznego.