Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, wiem dziś piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie faszerowańce i nie zawsze musi to być papryka.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 54
Smaki Grecji!
Odsłon: 56
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 196
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 54
Smaki Grecji!
Odsłon: 56
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 196
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć z wody, rozciąć woreczki i wysypać ryż do garnka w którym się gotował lub do miski. Lekko go schłodzić. Łopatkę, cukinię umyć, z umytej dyni ściąć skórę. Do schłodzonego ryżu zmielić mięso, cukinię, dynię i topiony serek maszynką do mięsa na grubym sitku. Dodać smażona cebulę ( ja użyłam takiej, która mi została z poprzedniego dnia do przygotowywania farszu na pierogi ruskie. Jeżeli takiej nie mamy należy cebulę usmażyć i dodać do farszu ).
Potem dodać natkę pietruszki i przyprawy do smaku i wymieszać farsz. Papryki umyć, przekroić każdą na pół tak aby powstały dwie miseczki. Usunąć gniazda nasienne i ogonki. Przygotowanym farszem napełnić miseczki paprykowe i układać je w formie do pieczenia lekko polanej olejem. Na sam koniec posypać każdą nafaszerowaną porcje startym serem i dodatkowo oprószyć ostrą papryką. Papryki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać na gorąco np. z pieczywem.