Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty gulasz z kilku składników, idealny np na lunch do pracy
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
mięso z udźca indyka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na kilkanaście minut
cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę
w rondlu o grubym dnie (wybieramy taki z przykryciem) rozgrzewamy olej, dodajemy mięso i szybko osmażamy na dużym ogniu, zmniejszamy ogień i dodajemy cebulę oraz czosnek, smażymy, aż się zeszklą
teraz do rondla dodajemy słodką paprykę i smażymy kilka minut często mieszając
papryczkę chili oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i dorzucamy do rondla (możemy zastąpić ją chili w płatkach lub w proszku)
teraz do rondla dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę (możemy użyć też mrożonej marchewki - 1 opakowanie 450 g)
na koniec dolewamy 100 ml wody i koncentrat pomidorowy, wszystko mieszamy, przykrywamy rondel i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie (około 1,5 godziny), na końcu doprawiamy jeszcze solą, no i gotowe ;-)
podajemy z ryżem, makaronem, ulubioną kaszą lub kluseczkami, smacznego