Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie kurczaka na parze wcześniej marynowanego w miodowo – musztardowej marynacie z nutką czosnku i tymianku. Tak przygotowane mięso jest zdrowe, delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1202
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1202
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na średniej wielkości paski. Tak podzielonego kurczaka oprószamy z obu stron solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz suszonym tymiankiem.
Do miseczki dodajemy musztardę, miód oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystkie składniki mieszamy, a powstałą marynatą nacieramy kawałki kurczaka i wstawiamy do lodówki na około godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków.
Kurczaka gotujemy na parze (w specjalnym naczyniu lub na sitku) przez około 15 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja proponuję młode ziemniaczki z koperkiem i marcheweczką na ciepło. Życzę smacznego! :)