Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie kurczaka na parze wcześniej marynowanego w miodowo – musztardowej marynacie z nutką czosnku i tymianku. Tak przygotowane mięso jest zdrowe, delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10927
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10927
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na średniej wielkości paski. Tak podzielonego kurczaka oprószamy z obu stron solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz suszonym tymiankiem.
Do miseczki dodajemy musztardę, miód oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystkie składniki mieszamy, a powstałą marynatą nacieramy kawałki kurczaka i wstawiamy do lodówki na około godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków.
Kurczaka gotujemy na parze (w specjalnym naczyniu lub na sitku) przez około 15 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja proponuję młode ziemniaczki z koperkiem i marcheweczką na ciepło. Życzę smacznego! :)