Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne danie na śniadanie, kolacje ale również dobrze może być daniem obiadowym. Danie smaczne i pożywne.
rondel, blender ,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Składniki
Sos pomidorowy : W rondlu na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek,dodać pomidory z puszki,doprawić solą, pieprzem dodając oregano i bazylie. Wymieszać i zagotować. Dodać masło , gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut,mieszając od czasu do czasu. Gotować pod przykryciem. Zmiksować blenderem na gładką konsystencję. Doprawić do smaku przyprawą w płynie, dodać koncentrat pomidorowy. Parówki obrać z błonki, przekroić na połówki, każdą połówkę rozciąć na końcówkach. Włożyć do garnka i lekko podgrzać , następnie parówki włożyć do sosu i jeszcze trochę pogotować. Podawać do pieczywa lub jako danie obiadowe do ziemniaczków.