Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecałe 4zł/kg , nic tylko brać się do gotowania, papryka pieczona w piekarniku z farszem ryzowo-mięsnym. Pyszna.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Paprykę umyć, odciąć górne części, które posłużą za pokrywki, usunąć nasiona. Ryż ugotować, cebulkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, przełożyć do ryżu, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie wymieszać. Napełnić farszem paprykę lekko ugniatając, nałożyć pokrywki, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 40 stopni. Podałam z ziemniakami z wody i rukolą skropioną oliwą z oliwek.