Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecałe 4zł/kg , nic tylko brać się do gotowania, papryka pieczona w piekarniku z farszem ryzowo-mięsnym. Pyszna.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 114
Składniki
Paprykę umyć, odciąć górne części, które posłużą za pokrywki, usunąć nasiona. Ryż ugotować, cebulkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, przełożyć do ryżu, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie wymieszać. Napełnić farszem paprykę lekko ugniatając, nałożyć pokrywki, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 40 stopni. Podałam z ziemniakami z wody i rukolą skropioną oliwą z oliwek.