Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Można użyć dowolnej soczewicy, czerwonej nie trzeba namaczać. Na patelni na małym ogniu lekko zrumieniłam cebulę, pod koniec dodałam plasterki czosnku i cukinię i gdy warzywa zaczęły się rumienić wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie. Sos przesmażyłam 15 minut aby nabrał smaku. W oryginalnym przepisie używa się jeszcze paru plasterków boczku, ale nie miałam ochoty na mięso. Do sosu wlałam pół litra bulionu i dodałam soczewicę, po 15 minutach dodałam makaron. Po 15- 20 minutach danie powinno być gotowe. Pod koniec doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem i natką. Pozostałe soczewice nie rozpadają się tak szybko, trzeba sprawdzać miękkość i w razie czego makaron dodać później. Smacznego :)