Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4444
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6856
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5628
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4444
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6856
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5628
Składniki
Można użyć dowolnej soczewicy, czerwonej nie trzeba namaczać. Na patelni na małym ogniu lekko zrumieniłam cebulę, pod koniec dodałam plasterki czosnku i cukinię i gdy warzywa zaczęły się rumienić wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie. Sos przesmażyłam 15 minut aby nabrał smaku. W oryginalnym przepisie używa się jeszcze paru plasterków boczku, ale nie miałam ochoty na mięso. Do sosu wlałam pół litra bulionu i dodałam soczewicę, po 15 minutach dodałam makaron. Po 15- 20 minutach danie powinno być gotowe. Pod koniec doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem i natką. Pozostałe soczewice nie rozpadają się tak szybko, trzeba sprawdzać miękkość i w razie czego makaron dodać później. Smacznego :)