Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Można użyć dowolnej soczewicy, czerwonej nie trzeba namaczać. Na patelni na małym ogniu lekko zrumieniłam cebulę, pod koniec dodałam plasterki czosnku i cukinię i gdy warzywa zaczęły się rumienić wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie. Sos przesmażyłam 15 minut aby nabrał smaku. W oryginalnym przepisie używa się jeszcze paru plasterków boczku, ale nie miałam ochoty na mięso. Do sosu wlałam pół litra bulionu i dodałam soczewicę, po 15 minutach dodałam makaron. Po 15- 20 minutach danie powinno być gotowe. Pod koniec doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem i natką. Pozostałe soczewice nie rozpadają się tak szybko, trzeba sprawdzać miękkość i w razie czego makaron dodać później. Smacznego :)