Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsny pasztet, który smakuje nawet mięsożercom. Wymaga poświęcenia nieco czasu ale myślę że jego wygląd i smak idealnie ten poświęcony czas rekompensują. Moja propozycja na Wielkanocny stół.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4160
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 151
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 662
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3497
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4160
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 151
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 662
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3497
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Składniki
Ciecierzycę rozdrobnić w malakserze. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć i pokroić na niewielkie kawałeczki. Cebulę wraz z selerem naciowym usmażyć na oleju z odrobiną soli i tymiankiem aż cebula się zeszkli, a seler będzie miękki. Pod koniec smażenia dodać paprykę wędzoną i jeszcze chwilę razem smażyć, mieszając. Fasolę wyłożyć na sitko, przelać wodą i odsączyć. Zmiksować razem z usmażoną cebulą i selerem. Do miski włożyć ciecierzycę, zmiksowaną fasolę. Dodać kolendrę, doprawić solą oraz pieprzem. Dodać olej i zmielone płatki owsiane. Całość dokładnie wymieszać. Blaszkę keksową o wymiarach maksymalnie 30x13 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć część masy na spód blaszki. Ułożyć po środku w rzędzie jajka ugotowane na twardo. Wyłożyć na jajka resztę masy. Wygładzić wierzch. Wierzch pasztetu równomiernie posmarować musztardą francuską. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 50-60 minut.