Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsny pasztet, który smakuje nawet mięsożercom. Wymaga poświęcenia nieco czasu ale myślę że jego wygląd i smak idealnie ten poświęcony czas rekompensują. Moja propozycja na Wielkanocny stół.
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 14
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 24
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 110
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 14
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 24
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 110
Składniki
Ciecierzycę rozdrobnić w malakserze. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć i pokroić na niewielkie kawałeczki. Cebulę wraz z selerem naciowym usmażyć na oleju z odrobiną soli i tymiankiem aż cebula się zeszkli, a seler będzie miękki. Pod koniec smażenia dodać paprykę wędzoną i jeszcze chwilę razem smażyć, mieszając. Fasolę wyłożyć na sitko, przelać wodą i odsączyć. Zmiksować razem z usmażoną cebulą i selerem. Do miski włożyć ciecierzycę, zmiksowaną fasolę. Dodać kolendrę, doprawić solą oraz pieprzem. Dodać olej i zmielone płatki owsiane. Całość dokładnie wymieszać. Blaszkę keksową o wymiarach maksymalnie 30x13 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć część masy na spód blaszki. Ułożyć po środku w rzędzie jajka ugotowane na twardo. Wyłożyć na jajka resztę masy. Wygładzić wierzch. Wierzch pasztetu równomiernie posmarować musztardą francuską. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 50-60 minut.