Do góry

Dania główne Przepis na:

Patelnia obfitości

Patelnia obfitości

Autor:

Przepisów i artykułów: 1105 Ocena: 13742

Dodano:

Odsłon: 12170

Co powiecie na potrawkę warzywną z kurczakiem, którą możemy podać z ryżem jako danie obiadowe lub na różne uroczystości. Danie można doprawić według uznania, na łagodne lub ostre. Polecam jest pyszna.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 brokuł
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Patelnia obfitości

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w podłużne paski. Do mięsa dodajemy sos sojowy, miód, ketchup, sól, mieszamy wszystkie składniki razem.

  2. 2. Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy obrane, pokrojone w słupki marchewki.

  3. 4. Następnie dodajemy mięso i smażymy do miękkości. Podlewamy jedną szklanką wody.

  4. 5. Dziesięć minut przed końcem smażenia dodajemy umytego, pokrojonego na małe różyczki brokuł oraz umyte, obrane z nasion i pokrojone w paseczki papryki.

  5. 6. Na koniec zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
    7. Danie gotowe, podajemy z ryżem
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń