Do góry

Dania główne Przepis na:

Patelnia pełna witamin.

Patelnia pełna witamin.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23086

Dodano:

Odsłon: 794

Bardzo smaczne, smażone warzywa z kostkami wędzonego boczku.

Składniki

  • brokuł połowa
  • wykrojony głąb ze środka brokuła
  • marchew 3 szt.
  • ziemniaki 2 szt.
  • kapusta brukselka 6 szt.
  • pieczarki 4 szt.
  • boczek wędzony 10 dag
  • sól do smaku
  • Pieprz ziołowy
  • olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Patelnia pełna witamin.

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa płuczemy w bieżącej, zimnej wodzie, osączamy z wody, kroimy w większe kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 4 łyżki oleju i wkładamy wszystkie doprawione pieprzem i solą warzywa. Dodajemy również pokrojony w kostkę boczek wędzony. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości warzyw i boczku.

  2. Usmażone warzywa podajemy na gorąco.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń