Do góry

Dania główne Przepis na:

Patelnia z jajem od serca

Patelnia z jajem od serca

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1297

Dodano:

Odsłon: 324

Zakochałam się w tej patelni, dosłownie. Danie tak pyszne, że znikło szybciej niż myślałam. Szybkie, proste do zrobienia . A tak niewiele trzeba a można komuś podać z sercem i od serca obiad :-)

Składniki

  • 1 puszka fasoli
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 jaja
  • bazylia świeża
  • 3 parówki z szynki
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 papryczki chili
  • 3 pomidorki koktajlowe żółte
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek szczypta
  • 1 łyżeczka przyprawy do pomidorów
  • 1 pierś z kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, dodaję cebule pokrojoną, czosnek, sprasowany. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i odstawiam na godzinę do lodówki. Na patelni na oleju przesmażam zamarynowane mięso z cebulką, dodaję pokrojoną paprykę, wlewam pomidory z puszek i duszę dalej. Doprawiam przyprawą do pomidorów. jak pomidory się zredukują, i całość zgęstnieje, dodaję fasolę z puszki mieszam, i układam serca z parówek.

  2. Każdą parówkę nacinam, następnie wywijam spinam na końcu wykałaczką i układam na patelni. W serca wbijam jaja, układam po kawałku papryczki chili, dodaję pomidorki koktajlowe żółte. i całość wstawiam do piekarnika na 15 minut temp 180 stopni, albo dalej przesmażam na gazie. Przed podaniem dekoruję bazylią świeżą, wyjmuję wykałaczki z parówek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń