Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie (szklanka kaszy, dwie szklanki wody). Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Brokuł pokroić na mniejsze kawałki i chwilę (2-3 minuty) gotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć z pieczarkami pokrojonymi w talarki na maśle, pod koniec dodać pokrojona paprykę. Chwilę podsmażyć aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już miękkie dodać, kaszę i natki pietruszki, doprawić do smaku sól, pieprzem i wszystko wymieszać. Na koniec dodać brokuł i ponowie delikatnie wymieszać.