Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2277
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3334
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1386
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2131
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2277
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3334
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1386
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2131
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie (szklanka kaszy, dwie szklanki wody). Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Brokuł pokroić na mniejsze kawałki i chwilę (2-3 minuty) gotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć z pieczarkami pokrojonymi w talarki na maśle, pod koniec dodać pokrojona paprykę. Chwilę podsmażyć aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już miękkie dodać, kaszę i natki pietruszki, doprawić do smaku sól, pieprzem i wszystko wymieszać. Na koniec dodać brokuł i ponowie delikatnie wymieszać.