Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19376
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232214
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19376
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232214
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie (szklanka kaszy, dwie szklanki wody). Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Brokuł pokroić na mniejsze kawałki i chwilę (2-3 minuty) gotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć z pieczarkami pokrojonymi w talarki na maśle, pod koniec dodać pokrojona paprykę. Chwilę podsmażyć aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już miękkie dodać, kaszę i natki pietruszki, doprawić do smaku sól, pieprzem i wszystko wymieszać. Na koniec dodać brokuł i ponowie delikatnie wymieszać.