Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pęczetto czyli wariacja na temat risotta z kaszą pęczak w roli głównej. Danie jednogarnkowe, pożywne i bardzo smaczne. Kremowa konsystencja i wyrazisty smak to główne cechy tego dania.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26276
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1572
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26276
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1572
Składniki
Na oleju podgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody i zarumienienia grzybów. Pieczarki przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć na łyżce masła i oliwy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Dodać suchą kaszę i podsmażyć, aż stanie się szklista. Do kaszy wlewać po chochelce gorącego bulionu i gotować do całkowitego wchłonięcia płynu. Tak postępować do czasu, aż kasza będzie miękka i kleista. Do kaszy dodać podsmażone wcześniej pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, listki szpinaku, starty ser i łyżkę masła. Całość wymieszać i chwilę poddusić. Posypać natką pietruszki i podawać od razu po przygotowaniu.