Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo łatwe w wykonaniu a przede wszystkim bardzo zdrowe i bez cukru ani jajek... :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6931
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5198
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2254
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6931
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5198
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2254
Składniki
Ciasto na pierogi: do mąki z solą dodawać po kilka łyżek wody (letniej) i zagniatac, ciągle dolewajac wodę, aż uzyskamy jednolite ciasto. Odłożyć, by odpoczelo -na 7-10 min.
W tym czasie przygotuj farsz. Twaróg ucierać z aromatem i miodem. -jak będzie za mało słodkie doslodzic cukrem WAN. , a jak za słodkie to dod. Więcej twarogu. .. Ciasto rozwałkować podsypujac mąka, ( na ok. 2-3mm grubości). Wykrawac szklanką koła i nakładać na środki łyżeczkę farszu, zlepic i docisnac widelcem. Gotować w osolonej wrzącej wodzie aż wypłyna. Podawać na ciepło np. Z jogurtem naturalnym lub polane miodem...SMACZNEGO! !!