Do góry

Dania główne Przepis na:

Pełnoziarniste pierogi z serem

Pełnoziarniste pierogi z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 301

Dodano:

Odsłon: 1061

Pyszne, bardzo łatwe w wykonaniu a przede wszystkim bardzo zdrowe i bez cukru ani jajek... :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto na pierogi: do mąki z solą dodawać po kilka łyżek wody (letniej) i zagniatac, ciągle dolewajac wodę, aż uzyskamy jednolite ciasto. Odłożyć, by odpoczelo -na 7-10 min.

  2. W tym czasie przygotuj farsz. Twaróg ucierać z aromatem i miodem. -jak będzie za mało słodkie doslodzic cukrem WAN. , a jak za słodkie to dod. Więcej twarogu. .. Ciasto rozwałkować podsypujac mąka, ( na ok. 2-3mm grubości). Wykrawac szklanką koła i nakładać na środki łyżeczkę farszu, zlepic i docisnac widelcem. Gotować w osolonej wrzącej wodzie aż wypłyna. Podawać na ciepło np. Z jogurtem naturalnym lub polane miodem...SMACZNEGO! !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 19 lutego 2015 wyglądają bardzo smacznie, mam pytanie, czy ciasto z tej mąki nie wychodzi twardawe?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń