Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i szybki obiadek:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7703
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 558
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7703
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 558
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i podgotowujemy na półmiękko.
Makaron gotujemy al dente.
Oliwę wlewamy do patelnię, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy (należy uważać aby czosnek nie zbrązowiał, ponieważ wtedy zrobi się gorzki). Do rozgrzanej oliwy wrzucamy podgotowanego brokuła. Smażymy około 3 minuty, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy ziołami włoskimi, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Mieszamy i smażymy chwilkę, na końcu dodajemy pokruszony ser, mieszamy do momentu aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia.
Podajemy udekorowane wędzonym łososiem. SMACZNEGO!