Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i szybki obiadek:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i podgotowujemy na półmiękko.
Makaron gotujemy al dente.
Oliwę wlewamy do patelnię, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy (należy uważać aby czosnek nie zbrązowiał, ponieważ wtedy zrobi się gorzki). Do rozgrzanej oliwy wrzucamy podgotowanego brokuła. Smażymy około 3 minuty, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy ziołami włoskimi, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Mieszamy i smażymy chwilkę, na końcu dodajemy pokruszony ser, mieszamy do momentu aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia.
Podajemy udekorowane wędzonym łososiem. SMACZNEGO!