Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i szybki obiadek:)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i podgotowujemy na półmiękko.
Makaron gotujemy al dente.
Oliwę wlewamy do patelnię, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy (należy uważać aby czosnek nie zbrązowiał, ponieważ wtedy zrobi się gorzki). Do rozgrzanej oliwy wrzucamy podgotowanego brokuła. Smażymy około 3 minuty, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy ziołami włoskimi, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Mieszamy i smażymy chwilkę, na końcu dodajemy pokruszony ser, mieszamy do momentu aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia.
Podajemy udekorowane wędzonym łososiem. SMACZNEGO!