Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby. Staram się je jeść co najmniej raz w tygodniu. Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybki, pyszny, piątkowy obiad. Pełnoziarnisty makaron penne z łososiem i warzywami w delikatnym sosie jogurtowym. Szczerze, danie to smakuje odgrzane najlepiej na drugi dzień, kiedy wszystkie składniki się ze sobą połączą. Taką propozycję obiadową również można zjeść na zimno.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1868
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5678
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5657
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1868
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5678
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5657
Składniki
1. Pora kroimy w drobne paseczki. Między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cukinie obieramy, kroimy w pół-plasterki. Wrzucamy na patelnie pora, czekamy aż się zeszkli. Dorzucamy cukinie. Solimy, pieprzymy. Podsmażamy na małym gazie. Należy uważać, aby cukinia nam się nie rozgotowała. 2. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy al dente. 3. Do pora i cukinii dorzucamy ugotowaną fasolkę szparagową oraz pokrojonego w mniejsze kawałki łososia. Wszystko podsmażamy ok. 2-3 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt grecki. Mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem.