Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby. Staram się je jeść co najmniej raz w tygodniu. Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybki, pyszny, piątkowy obiad. Pełnoziarnisty makaron penne z łososiem i warzywami w delikatnym sosie jogurtowym. Szczerze, danie to smakuje odgrzane najlepiej na drugi dzień, kiedy wszystkie składniki się ze sobą połączą. Taką propozycję obiadową również można zjeść na zimno.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Składniki
1. Pora kroimy w drobne paseczki. Między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cukinie obieramy, kroimy w pół-plasterki. Wrzucamy na patelnie pora, czekamy aż się zeszkli. Dorzucamy cukinie. Solimy, pieprzymy. Podsmażamy na małym gazie. Należy uważać, aby cukinia nam się nie rozgotowała. 2. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy al dente. 3. Do pora i cukinii dorzucamy ugotowaną fasolkę szparagową oraz pokrojonego w mniejsze kawałki łososia. Wszystko podsmażamy ok. 2-3 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt grecki. Mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem.