Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 633
Dodano: 01.09.2014
Odsłon: 3203
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Pora kroimy w drobne paseczki. Między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cukinie obieramy, kroimy w pół-plasterki. Wrzucamy na patelnie pora, czekamy aż się zeszkli. Dorzucamy cukinie. Solimy, pieprzymy. Podsmażamy na małym gazie. Należy uważać, aby cukinia nam się nie rozgotowała.
2. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy al dente.
3. Do pora i cukinii dorzucamy ugotowaną fasolkę szparagową oraz pokrojonego w mniejsze kawałki łososia. Wszystko podsmażamy ok. 2-3 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt grecki. Mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)