Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięso, chili, makaron, "śmierdzący" ser, pomidory - czyli obiad dla faceta :). Mi on przypomina słoneczną Sycylię. Zapraszam Was!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na talarki, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Następnie usmażyć.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Pomidory sparzyć i obrać skórkę. Następnie pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, po chwili czosnek, pomidory i pokrojoną papryczkę chili. Podsmażać przez około 5 min tak aby sos zgęstniał. Jeżeli pomidory nie są słodkie można je posłodzić.
Na patelnię dodać podsmażone wcześniej talarki z piersi kurczaka i posiekane listki bazyli.
Całość doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane serem.