Do góry

Dania główne Przepis na:

penne prawie bolognese

penne prawie bolognese

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2152

Dodano:

Odsłon: 228

szybki obiad: kukurydziany makaron penne z sosem bolońskim z DomowejPiwniczki bez glutenu bez konserwantów vege

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bezglutenowy makaron gotuję trochę dłużej do miękkości zwanej "aldente" , czyli 20-25 minut.

    Odlewam wodę uzywając jedynie pokrywki garnka (a po co mi durszlak:)
    .... i przepłukuję przegotowaną wodą (chyba z przyzwyczajenia, bo bez glutenu nie powinien się sklejać :) - też używając jedynie pokrywki garnka.

  2. Wlewam sos boloński z DomowejPiwniczki (jest już z ziołami i czosnkiem).
    Całość podgrzewam jeszcze przez jakieś 3 minuty i mieszam od czasu do czasu, żeby sos nabrał temperatury a makaron nasiąknął aromatem.

  3. Podaję, delektuję się aromatem pomidorów dojrzewających na słońcu i oregano ...i patrzę jak smakuje dzieciakom :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń